Wtours Evezős Tábor És Ökotúrák Központja kellemes téli kirándulásra várja a Tisza-tóhoz a túrázás szerelmeseit és azokat az érdeklődőket, akik szívesen felfedeznék a Tisza-tó nyáron bejárhatatlan területeit.
A nyáron a már látott helyeket most egészen más szemszögből, más módon nézheted meg,- a vízi világ bemutatkozása téli ruházatban. - ezt nem hagyhatod ki. – a halott fák most 1,5 méterre álnak ki a vízből,- jégből...

Ha szeretnél részt venni és nem szeretnél lemaradni, jelentkezz az elérhetőségek valamelyikén.

A túra nem igényel különleges felszerelést, de mégis van néhány szempont, amit érdemes szem előtt tartani. A tó felület jég és hó borítja, - ami ugyebár fagyott víz, ezért fontos a vízálló lábbeli és téli túrázásra alkalmas réteges ruházat (nyílt részek, szelesek lehetnek, és nap is erősen süthet)., esőkabát, és tartalék zokni sem árthat… Sínadrág vízálló kamásli javasolt.

A jégbe szakadástól nem kell félni, hiszen a téli vízszint beállítása után Tó általunk bejárandó részén a vízszint 30 cm-t sem éri el. Természetesen a túrát csak a biztonságosnak ítélt jég vastagság elérése után rendezzük meg, a Wtours Evezős Tábor És Ökotúrák Központja most is mint mindig a túrái lebonyolításánál legfontosabbnak tartja a vendégei biztonságát valamint a természet megóvását és zavartalanságát!

A túrán avatott túravezető kísér bennünket a nyárról már jól ismert tájakon.

A túra időtartama kb. 4-6 óra. Tisza menti szigeteken, a tavon és a környező csatornákon, nádasokban, erdőkben, pihenőpontokkal, ahol lehetőség lesz az otthonról hozott szendvics, tea, és forralt bor elfogyasztására..
Részvétel csak saját felelősségre! Bővebb információ a jégtúrán!
A túra nem teljesítménytúra!