Országunk a kerékpáros turizmus szempontjából a fejlődő térségek közé sorolható. A kerékpárosoknak nyújtott szolgáltatások és vendéglátás tekintetében a hazai turisztikai szektorok intenzív fejlődését tapasztalhatjuk. A kerékpártúrázás egyre kedveltebb kirándulási forma, amely iránt sokan érdeklődnek a ritkábban kerékpározók közül is, sőt olyanok is, akik még sohasem vettek részt biciklitúrán. A kerékpártúrázás értékeinek (egészséges életmód, közös családi program, természet-közeliség, környezetbarát jelleg) hangsúlyozásával, a kerékpáros túrázás mint időtöltés pozitív értékeinek tudatosításával mind népszerűbbek a kerékpáros túrák.

A 127 km2 kiterjedésű Tisza-tó hazánk második legnagyobb összefüggő vízfelülete, rendkívül gazdag természeti környezete és növekvő turisztikai felkészültsége révén különleges helyszín a természet-közeli kikapcsolódási formákat keresőknek. Számos kerékpáros túraútvonallal, túravezetővel állunk a kerekezni vágyók rendelkezésére. Kirándulásaink során számunkra fontos a természetvédelem is, hiszen csak így maradhat fenn hosszútávon az az érték ami miatt érdemes idejönni. Ismerje meg Tiszafüred kulturális értékeit két keréken.
A kerékpáros útvonal Európa leglaposabb kerékpárútja, és végig a tó körüli töltés tetején halad; így folyamatosan gyönyörködhetünk a Tisza-tó festői látványában is.